5 Reasons to hire climbing guide ( 5 เหตุผลที่ควรจ้างครูฝึกสอนปีนหน้าผา )

เหตุผล 1 : เวลานั้นมีค่า ใช้เวลาของคุณกับการปีนหน้าผาดีกว่า

เสียเวลาเดินไปเดินมากับการเดินหาว่าจะปีนทางไหนนั้นไม่สนุกเลยครับ เพราะถ้าหากคุณมีเวลาจำกัดสำหรับทริปปีนหน้าผา ครูฝึกของคุณนั้นเขามีความชํานาญเกี่ยวกับพื้นที การจัดการและการวางแผนเกี่ยวกับเส้นทางปีนที่เหมาะสมกับระดับความสามารถของคุณเป็นอย่างดี อีกทั้งยังมีบริการอุปกรณ์ปีนหน้าผาสำหรับคุณไม่ว่าคุณจะเป็นมือใหม่หรือมีประสบการณ์มาแล้วก็ตาม โดยที่คุณไม่ต้องเสียเวลาในการจัดการเรื่องนี้เลย

ตามหาทางเข้า

เหตุผล 2 : ความปลอดภัยและการจัดการความเสี่ยง

ผมเคยมีประสบการณ์สัมผัสกับสถานการณ์หลายครั้ง ที่นักปีนหน้าผามือใหม่มีเพื่อนที่สามารถช่วยสอนทุกสิ่งทุกอย่างเกี่ยวกับการปีนหน้าผา แต่น่าเสียดายตรงที่บางครั้งเพื่อนของคุณเขาไม่มีความรู้หรือไม่ได้มีทักษะและความสามารถในการสอนการปีนเขาในสภาพแวดล้อมที่เป็นมืออาชีพและปลอดภัย ตัวอย่าง เช่น เพื่อนของคุณอาจจะไม่สวมหมวกกันน็อคและก็ไม่ได้อธิบายให้คุณเห็นว่าเหตุใดจึงสำคัญในการสวมใส่ และที่เจอบ่อยเหมือนกันคือ พวกเขาอาจจะพูดคุยกับเพื่อนคนอื่น ๆ ในขณะที่คุณปีนและไม่ได้ให้ความสนใจ 100%  อย่างไรก็ตามสุดท้ายแล้วคุณอย่าลืมว่า นี่เป็นวันของเพื่อนของคุณด้วยเช่นกันและเขาจะต้องการปีนโปรเจ็คของเขาเอง แต่ในขณะที่ถ้าคุณมากับครูปีนผาพวกเขาจะสอนคุณทุกทักษะที่จำเป็นให้คุณปลอดภัยตลอดเวลาและให้แน่ใจว่าคุณได้รับประสบการณ์ที่ดีที่สุดในวันนั้นและวันนั้นจะเป็นวันของคุณ

Rock On!

เหตุผล 3 : ชั่วโมงการฝึกอบรมและใบประกาศนียบัตร

ครูฝึกสอนปีนหน้าผาแต่ละคนผ่านชั่วโมงการอบรมมาอย่างเข้มงวด ทั้งทางร่างกายและจิตใจ การฝึกอบรมช่วยทำให้มีทักษะที่ยอดเยี่ยมในวิธีการสอน, การปีน และ การช่วยเหลือ และครูฝึกแต่ละคนใช้เวลามากกว่า 150 วันต่อปีในการทำงานในสนาม มีประสบการณ์สูงเกี่ยวกับการจัดการและทำงานอย่างคล่องแคล่วว่องไว นอกจากนั้นยังต้องเข้าร่วมการอบรมหลักสูตรครูฝึกสอนปีนหน้าผาที่มีระดับมาตราฐานานาชาติที่จะช่วยยกระดับให้ความสามารถให้มีความเป็นมืออาชีพสูงขึ้นต่อไป

Never Stop Learning

เหตุผล 4 :เรียนรู้และฝึกปฏิบัตินิสัยที่ดี

คุณจะได้รับการแนะนำและฝึกปฏิบัติอย่างถูกต้องกับมืออาชีพอย่างแท้จริง ครูฝึกสามารถตอบหลายๆคำถามของคุณได้ และจะช่วยสอนให้คุณมีความมั่นใจและเข้าใจเกี่ยวกับความปลอดภัยและพัฒนาทักษะในการปีนหน้าผาของคุณอย่างเหมาะสม

Always Look Good++++

เหตุผลที่ 5 : คู่หูที่เยี่ยมสำหรับคุณ

บางครั้งก็ยากที่จะหาคู่หูปีนหน้าผาที่ถูกต้องหรือหาคู่ที่จะไปปีนหน้าผาอันน่าอัศจรรย์ที่คุณเอยากไป ไกด์ปีนเขานั้นป็นคู่หูที่สมบูรณ์แบบ คุณจะมีความมั่นใจในการปีนเขาทุกๆที่ และคุณจะได้เรียนรู้มากจากพวกเขา

Thanks Buddy

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Reason 1: Time is precious, spend it on rock climbing !

Walking around to find a route is not always fun, especially If you have limited time for  climbing.  Your climbing guide is knowledgable about the local terrain. He will prepare a plan to climb routes that suit your skill level, are well equipped and fun. Your guide will also have all the appropriate climbing equipments, he can provide you with a full gear package so you don’t have to bring or worry about anything.

Reason 2: Safety and Risk Management

I have witness many times over, people going climbing for the first time with their friends. They are confident their friends will be able to teach them all they need to know about climbing. Unfortunately, people who are not certified guide don’t have the skills and the ability to teach climbing in a professional and safe environment. For example your friend  won’t likely be wearing a helmet and won’t explain to you why it’s important to wear one. They will probably be talking with other friends while you climb and won’t give you the 100% attention a guide would give you. Finaly  don’t forget that it is your friend’s day as well and he will want to climb some his own projects . Whereas  If you come with a rock climbing teacher they will teach you all the needed skill, keep you safe at all time and make sure you get the best experience,  That  day will be your day.

Reason 3: Training Hours and Certificates

Each rock climbing instructor comes through rigorous training .  They train Both physically and mentally to gain excellent skills in how to teach, climb and rescue. A climbing teacher spends more than 150 days a year working in the field . In addition, climbing guides must attend an international climbing instructor training course that will further enhance their professionalism.

Reason 4: Learn and practice good habits

You will be guided and trained properly with  real professionals. The climbing guide can answer most of your questions. It will teach you confidence, better  understanding about safety and improve your climbing skills in an efficient way.

Reason 5: Great companion for you

Sometimes it’s difficult to find the right climbing partner, or to find a partner at all to go climb this amazing cliff you just spotted . Your climbing guide is the perfect partner, you will fell confident to climb with him on any terrain and you will learn a lot in the process.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close