Rock My World 

” Dream big and Live Life to its Fullest ” 

I did my Rock Guide Course in Boulder Colorado in the beginning of May. This course was the starting point of my journey to become a certify rock guide and I was very excited to learn all those new skills

ผมได้ลงเรียนคอรส์ร็อคไกด์ที่เมือง Boulder รัฐโคโลราโด ในเดือนพฤษภาคมที่ผ่านมา ซึ่งนี้ก็เป็นจุดเริ่มเล็กๆ และความฝันของผมมันเพิ่งจะเริ่มต้นขึ้นครับ ผมรู้สึกตื่นเต้นที่กำลังได้เรียนรู้ทักษะใหม่


I went to Boulder for the first time 3 years ago as an internship with Colorado Mountain School and I felt so happy to be back again. This place it such a beautiful, the landscapes are amazing and so many perfect spot for all athletes to live and practice their passion here 😄

ผมเคยมาที่นี้ประมาณ 3 ปีที่แล้วกับโปรแกรมแลกเปลี่ยนระหว่าง เชียงใหม่ร็อคไคลมมิ่งแอดเวนเจอร์กับโคโลราโด้เมาท์เทนสคูล ผมรู้สึกดีใจที่ได้กลับมาที่นี้อีกครั้ง ที่นี้ยังคงความสวยงามเหมือนเดิม เป็นที่ๆเหล่านักกีฬาทั้งหลายใฝฝันที่จะใช้ชีวิตที่นี้ และที่นี้ก็เป็นสถานที่ๆเหมาะมากการฝึกซ้อมสำหรับนักกีฬาเนื่องจากภูมิประเทศอยู่บนความสูงเหนือกว่าน้ำทะเลได้ อยากมาอยู่จัง😄


American Moutain Guide Association is an organization that provide  high level training for guides in 3 discipline Rock, Alpine and Ski in the US. As a guide my job is to bring my clients climbing and encourage them to achieve the goals they thought were not possible and have a great experience with the outdoors. The AMGA education is a professional level of training it does required a lot of skills and help me to become a better guide .

American Mountain Guide Association เป็นองค์กรที่มีหลักสูตรการเทรนนิ่งสำหรับไกด์โดยแบ่งออกเป็น 3 หลักสูตรได้แก่ ไกด์ปีนหน้าผา ไกด์ปีนภูเขาและก็สกีไกด์ สำหรับอาชีพไกด์ปีนหน้าของผมนั้น การที่ได้พาลูกค้าได้ออกไปลองทำในสิ่งที่ท้าทายและคอยช่วยเหลือสนับสนุนให้พวกเขาได้บรรลุเป้าหมายของการปีนหน้าผาที่พวกเขาคิดว่าเป็นไปไม่ได้และก็ได้รับประสบการณ์ที่ดีที่สุดกับกิจกรรม และการศึกษาที่ผมได้เข้าอบรมกับ AMGA ครั้งนี้คือการเทรนนิ่งในระดับสูงซึงต้องอาศัยทักษะระดับสูงและมันจะช่วยให้ผมเป็นไกด์ที่ดีได้ในอนาคต
After completed this course  I became an apprentice rock guide with AMGA. So big thanks to my beautiful wife Olivia for her tremendous support and cheer me up everyday I’m there ! Thank you All the AMGA instructors  and students in my course It was so rad to meeting all of you guys and hopefully we can meet up again for more climbing.

หลังจากสำเร็จหลักสูตรนี้ ผมเป็นApprentice ร็อคไกด์ของ AMGA ต้องขอขอบคุณภรรยาของผมจากใจที่ช่วยสนุบสนุนเป็นอย่างมากในครั้งนี้ คุณครูฝึกและนักเรียนทุกๆคน ผมเองรู้สึกดีใจที่ได้รู้จักกับพวกคุณซึ่งหวังว่าเราคงจะได้ปีนหน้าผาด้วยกันอีกสักวันนึง


Special thanks  for Thomas you were such a great partner and friend during this course, P Ben for bringing me climbing with you in such gorgeous places, P Dao P Jeff for always make me feel at home ,Japhy for being an awesome host ! And Ajarn Mark, Steve, and Joey to inspire me to become the best guide I can be.

ขอขอบคุณเป็นพิเศษสำหรับ Thomas นายเป็นเพื่อนและพาทเนอร์ที่เยี่ยมที่คอยช่วยเหลือผมช่วงคอรส์, พี่เบนที่คอยพาผมไปปีนหน้า, พี่ดาวกับพี่เจฟที่คอยต้อนรับและทำให้ผมรูสึกเหมือนอยู่บ้าน, จาฟฟี่ที่ให้ผมอาศัยอยู่ที่บ้านและก็อาจารย์ มารค์, โจอี้, สตีฟ ที่เป็นแรงบันดาลใจให้ผมอยากจะเป็นไกด์ที่เก่ง


Last but not least big thanks to Black Diamond Thailand for the great gears and point 6 for amazing socks !

สุดท้ายและไม่ท้ายสุด ขอบคุณ Black Diamond Thailand สำหรับเสื้อผ้าดีๆ และ Point6 สำหรับถุงเท้า

Thanks you all for making my trip an outstanding experience!!

ขอบคุณทุกๆคนที่ทำให้ทริปนี้ของผมมันเป็นประสบการณ์ที่ยอดเยี่ยมจริงๆครับ

Best,
Ooan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close